FAQ

Produkter

Hur vet jag vilken storlek jag ska välja?

Vi använder oss av i stort sätt samma storlekar som konkurrerande märken Exempel är du mellan S & M rekommenderar vi att du beställer M.

Ordrar

Vilka betalsätt använder ni?

Vi använder oss av Swish, kortbetalning(via stripe system), Klarna Checkout och alla deras betalningsalternativ. Bland annat Kortbetalning, faktura, delbetalning och direktbetalning. Deras checkout fungerar i dem flesta länderna i världen, dock så kan det variera vilka betalsätt som funkar i olika länder.

Kan jag avbryta min beställning?

Om din order inte har skickats så kan du självklart avbryta din beställning, dock så erbjuder vi väldigt snabb leverans vilket innebär att vi packar paketen väldigt snabbt efter order är lagd. Så återkom direkt om du vill avbryta din beställning, vi kan inte garantera att den går att avbryta då den kan ha skickats.

Jag har inte fått en orderbekräftelse?

Det vanligaste felet när du inte fått en orderbekräftelse är att e-postadressen är felaktig, kontrollera gärna detta med Klarna då det är via dem vi hämtar den informationen.

I vissa fall kan det även vara så att du har ett aktivt SPAM-filter som blockerat våra mail, kolla gärna skräppost och liknande då, om du fortfarande inte hittar det så återkom till vår kundservice.

Leverans

Hur lång är leveranstiden?

Normal leveranstid inom Sverige är 1-3 arbetsdagar samt inom Europa 2-6 arbetsdagar. Under vissa intensiva perioder kan det uppstå förseningar, då blir du självklart meddelad om detta.

Hur mycket kostar frakten?

39kr men fri frakt på ordrar över 500kr. Vid byten och reklamation så betalar du frakten så kolla noga vår storleksguide innan du beställer.

Kan jag spåra mitt paket?

Ja självklart, du kommer att få ett mail när din order skickas från vårt lager och då bifogas även en spårningslänk samt spårningsnummer.

Retur & Bytesrätt

Kan jag byta till en annan design?

Självklart, du har 30 dagars bytesrätt på alla dina köp, Du står för frakten tillbaka så kolla alltid vår storleksguide innan du beställer. återkom till vår kundservice på support@poesisportswear.com så hjälper vi dig med detta.

Hur returnerar jag mitt köp?

Du har alltid 30 dagars öppet köp på alla våra produkter, återkom till vår kundservice på support@poesisportswear.com så hjälper vi dig så snart som möjligt.

Hur reklamerar jag en felaktig produkt?

Vi garanterar alltid att din produkt är felfri vid leverans, därför så är det viktigt att du återkommer till oss så snart som möjligt om du behöver göra en retur. Maila oss på support@poesisportswear.com så hjälper vi dig så snart som möjligt.

Garanti

Hur länge gäller garantin och vad täcker den?

Alla våra produkter erhåller garanti i ett år. Produkterna är tillverkade för att leva upp till våra höga krav. Utöver det täcks även produkterna av vår garanti mot eventuella tillverkningsfel.

Vad täcker inte vår garanti?

Defekter och skador på grund av Stöld, brand, förlust, vatten eller skador som uppkommit för att produkten blivit utsatt för UV-Strålning.

Skador eller fel som orsakats av felaktig användning,  , olyckor eller oberättigad reparation eller modifiering.

Utseende förändringar, skador och defekter på grund av normalt slitage och åldrande (till exempel repor, slitage och tappad färg).